Dechen Ritrö ry

Dechen Ritrö ry edistää ja vaalii Tiibetin vanhimman perimyslinjan ja opetustradition Yungdrung Bönin autenttisia dharmaopetuksia Suomessa sekä osallistuu perimyslinjan kansainväliseen yhteistyöhön. Perimyslinjan pääluostarit ovat Menrin luostari Intiassa ja Triten Norbutse luostari Nepalissa. Molemmat luostarit on perustettu alunperin Tiibetissä sijainneiden luostareiden tilalle.

 

Dechen Ritrö ry perustettiin lokakuussa 2016 Ven. Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpochen kannustamana Yungdrung Bön -opetustraditiosta ja Dzogchen meditaatiosta kiinnostuneiden yhteisöksi Suomessa. 

Dechen Ritrö (DE CHEN RI TRÖ) tarkoittaa Suuren Autuuden Pyhäkköä (Hermitage of Great Bliss). Tämän hyväenteisen nimen ja siunaukset yhdistykselle antoi perimyslinjan haltija H.E. Yongdzin Lopön Tenzin Namdak Rinpoche.

 

Rinpochen läheiset oppilaat Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpoche ja Khenpo Geshe Gelek Jinpa opettavat säännöllisesti Shenten Dargye Ling –keskuksessa Ranskassa sekä useissa Euroopan maissa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Khenpo Gelek Jinpa on antanut opetuksia Suomessa jo useamman vuoden ajan ja Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpoche aloitti uuden opetussyklin täällä keväällä 2018.
 

Historiallisesti Yungdrung Bön -tradition suuren mestarin, Shardza Tashi Gyaltsenin meditaatio- ja asuinpaikka ylhäällä vuorilla oli nimeltään Dechen Ritrö. Tänä päivänä se on suosittu pyhiinvaelluskohde Tiibetissä. Shardza Tashi Gyaltsen saavutti sateenkaariruumiin 76-vuotiaana vuonna 1934.

 

H.E. Yongdzin Rinpochen tekemä luonnos yhdistyksen logoksi: 

H.E. Yongdzin Rinpochen toivomuksesta yhdistys lahjoitti Buddha Tönpa Shenrabin alkuperäiset opetukset, Kangyur-tekstikokoelman (Original Words of Buddha Tönpa Shenrab Miwo) Suomen Kansalliskirjastolle, joka otti lahjoituksen vastaan helmikuussa 2017.

Kangyur koostuu 150 teoksesta, jotka sisältävät Yungdrung Bönin kanoniset tekstikokoelmat. Nämä tekstit ovat nyt saatavilla ensimmäistä kertaa länsimaisessa kirjamuodossa. Mittava toimitustyö tehtiin Tiibetissä Tengchen luostarissa, luostarin 27. apotin, Gyatso Rinpochen ohjauksessa. Yongdzin Rinpochen toivomuksesta Kangyur -tekstikokoelma on lahjoitetettu yhteensä 25 yliopistoon, kansalliskirjastoon ja dharmakeskukseen ympäri maailmaa. Suomen Kansalliskirjasto on yksi näistä.

 

Kangyur –tekstikokoelman གསུང་རབ་སྒོ་མཛོད་རིན་པོ་ཆེའི་གླེགས་བམ། (Rab Sgo mdzod Rinpochei Glegs Bam)

ensimmäinen nide:

Valokuvagalleria

  • Facebook - Dechen Ritrö Finland

©2020 Dechen Ritrö. Verkkosivut: Piaf Digital Oy