top of page

Gyalwa Chagtri 6:
Buddhaluonnon oivaltaminen
  

Khenpo Gelek Jinpa

Kulttuurikeskus Sofia, Helsinki

2.-4.12.2022

 

Tällä kerralla kunnioitettu opettajamme Khenpo Gelek Jinpa opettaa Gyalwa Chagtrin kuudennen eli viimeisen luvun dzogchen meditaation hedelmästä eli miten harjoittaja oivaltaa Buddhan kolme kehoa: Dharmakayan (totuuskeho eli Buddhan täydellinen oivallus ja viisaus), Sambhogakayan (täydellisyyskeho) ja Nirmanakayan (ilmenemiskeho).

 

Kaikilla tuntevilla olennoilla on Buddhaluonto eli valaistumisen mahdollisuus, vaikka emme sitä oivaltaisikaan. Dzogchen meditaation tarkoituksena on mielen harjoittaminen, jonka avulla voit puhdistaa ajatuksesi ja tunteesi kaikesta negatiivisuudesta ja epäpuhtauksista ja saavutat lopulta perimmäisen Dharmakayan, Buddhan täydellisen viisauden, rauhan ja todellisen onnen. 

Khenpo Gelek Jinpa opettaa englanniksi ja opetus tulkataan suomeksi.

Gyalwa Chagtri –opetusten aiempien osien läpikäyminen ei ole välttämätöntä, mutta olisi hyvä olla perustietoa ja kokemusta dzogchenista ja meditaatiosta. Voit tilata edellisen kurssijakson videotallenteet: dechenritro@gmail.com

Gyalwa Chagtri -opetusteksti

Kurssin dzogchen opetukset ja harjoitukset perustuvat ikivanhan tiibetiläisen Yungdrung Bön perinteen suulliseen opetuslinjaan eli Zhang Zhung Nyen Gyudiin, jota on välitetty opettajalta oppilaalle yli tuhat vuotta. Opetustekstinä käytetään tiibetiläisen mestarin ja dzogchen harjoittajan, Druchen Gyalwa Yungdrungin (1242-1290) kirjoittamaa harjoituskäsikirjaa nimeltä Gyalwa Chagtri. Nämä “kokemukselliset ohjeet” ovat toimineet vuosisatojen ajan Dzogcen harjoittajien perusopetuksina, jotka johdattavat mielen luonnon suoraan oivaltamiseen.

Dzogchen tarkoittaa "suurta täydellisyyttä”. Tämä opetussykli sisältää kaikki tarvittavat harjoitukset mielen todellisen luonnon oivaltamiseksi ja täydellisen valaistumisen saavuttamiseksi. 1900-luvun lopulle saakka nämä opetukset pidettiin salaisina ja ne annettiin vain hyvin harvoille oppilaille kussakin sukupolvessa. Opetuslinjan nykyinen haltija ja aikamme merkittävin dzogchen-mestari, H.E. Yongdzin Lopön Tenzin Namdak Rinpoche sai luvan opettaa näitä harjoituksia avoimesti perinteen vaalimiseksi. 

 

Gyalwa Chagtri –opetusteksti on saatavilla englanniksi: The Practice of Dzogchen in the Zhang-Zhung Tradition. The Gyalwa Chaktri of Druchen Gyalwa Yungdrung, and The Seven-fold Cycle of the Clear Light. Translated by John Myrdhin Reynolds. Kirja on tilattavissa Amazonista ja useista muista verkkokaupoista. 

Opettaja

Khenpo Gelek Jinpa on syntynyt 1967 ja hänestä tuli munkki 19-vuotiaana. Hän suoritti länsimaista filosofian tohtoria vastaavan Geshe-tutkinnon H.E. Yongdzin Lopön Tenzin Namdak Rinpochen läheisenä oppilaana Triten Norbutse luostarissa Nepalissa vuonna 2001. Vuodesta 2013 Khenpo Gelek Jinpa on toiminut Ranskassa sijaitsevan Shenten Dargye Ling luostarin khenpona (apottina). Hän opettaa Shentenin lisäksi dzogchen meditaatiota ja Yungdrung Bön perinteen tekstejä useissa Euroopan maissa, Meksikossa, Singaporessa ja Thaimaassa.

Alustava aikataulu 

(voit osallistua halutessasi koko ohjelmaan tai siltä osin mikä sopii aikatauluusi)

Perjantai 2.12.2022 

klo 17-19 Opetus

klo 20-21 Meditaatio ja Chöd

 

Lauantai 3.12.2022 

klo 8-9 Sangchöd ja meditaatio

klo 10-12 Opetus

klo 14-16 Opetus

klo 16.30-17.30 Ohjattu meditaatio

klo 19.30-20.30 Meditaatio ja Chöd

Sunnuntai 4.12.2022

klo 8-9 Sangchöd ja meditaatio

klo 10-12 Opetus

klo 13.30-15 Opetus

15.30-16.30 Ohjattu meditaatio ja retriitin lopetus

Sitovat ilmoittautumiset 25.11. mennessä

sähköpostilla: dechenritro@gmail.com

Kurssin hinta ja maksutiedot

Normaali hinta on 90€ 

Jäsenille, eläkeläisille ja opiskelijoille  kurssin hinta on 80€ 

Maksutiedot saat ilmoittautumisen yhteydessä. Jotta ilmoittautumisesi on voimassa, kurssi on maksettava 25.11.2022 mennessä. Osallistujien määrä on rajoitettu.

Kurssin tuotot lahjoitetaan Triten Norbutse luostarille, joka sijaitsee Kathmandussa, Nepalissa.  Jos sinulla on taloudellisia vaikeuksia kurssimaksun maksamisessa, ota yhteyttä.

Retriittipaikka ja huonevaraukset 

Kulttuurikeskus Sofia, Kallvikinniementie 35, Helsinki.

 

Sofiaan pääsee julkisilla kulkuvälineillä metrolla Vuosaareen, josta arkisin kulkee bussi 816 Sofian pääovelle. Bussilla 560 pääsee Vuosaaren metroasemalta Kallvikinniemen pysäkille joka päivä. Pysäkiltä on 1,2 km kävelymatka Sofiaan.

https://sofia.fi

Saat syvemmän kokemuksen opetuksista ja meditaatioharjoituksista, jos yövyt Sofiassa. Kahden hengen huoneen hinta on 90€/vrk (eli 45€/henkilö) ja yhden hengen huoneen hinta on 75€/vrk. Aamiainen sisältyy huoneen hintaan ja mahdollisuus iltasaunaan ja -uintiin. Jos haluat jakaa huoneen toisen kanssa, ilmoita siitä huonevarausta tehdessäsi.

 

Sofia on varannut kurssilaisille hotellin toisesta kerroksesta 20 huoneen kiintiön joka on voimassa 18.11.2022  saakka, joten kannattaa varata huone ajoissa. Voit varata huoneen sähköpostilla:

info@sofia.fi tai soittamalla:  010 277 900

 

Ruokailuvaihtoehdot Sofiassa

Jos haluat ruokailla Sofian ravintolassa, ruokailupaketti PE-SU maksaa 75€ (sisältää PE päivällisen, LA lounaan, teetarjoilut ja päivällisen ja SU lounaan ja teetarjoilut). Pelkän lounaan saa 15 eurolla/päivä ja teetarjoilun 4 eurolla/päivä. Huone ja ruokailu maksetaan kurssin alussa Sofian vastaanotossa.

 

HUOM! Kerro ilmoittautumisesi yhteydessä ruokailetko Sofiassa. Keräämme nämä tiedot Sofian pyynnöstä.

 

Muuta huomioitavaa

Tule kurssille vain täysin terveenä. Tee ennen kurssille tuloa koronavirustesti (ns. kotitesti).

Jos haluat istua lattialla, ota mukaan oma alusta ja meditaatiotyyny.

Kurssin lopussa on tapana ojentaa opettajalle valkoinen khata kiitokseksi ja halutessasi voit antaa hänelle sopivaksi katsomasi lahjoituksen kirjekuoressa. 

 

Jos haluat liittyä Dechen Ritrön jäseneksi, lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen: dechenritro@gmail.com 

Vuotuinen jäsenmaksu on 20 euroa.  Jäsenenä pääset osallistumaan myös viikottaisiin zoom-meditaatioharjoituksiin.  

 

Lisätietoja:

Facebook: www.facebook.com/dechenritro.fi/

Jaa myös kavereillesi joiden arvelet olevan kiinnostuneita kurssista.

 

Sydämellisesti tervetuloa!

Dechen Ritrö - Yungdrung Bön Dzogchen yhteisö

 

 

bottom of page