top of page

Heart Drops of Dharmakaya 4: 
Thögal-meditaatio 
 
Khenchen Tenpa Jungdrung Rinpoche
ZOOM 14.-16.1.2022 

Shardza Tashi Gyaltsenin Heart Drops of Dharmakaya, tiibetiksi Kunzang Nyingtik, ja suomeksi Tyhjyyskehon Sydänolemus, on täydellinen ja voimakas opetusteksti, joka leikkaa suoraan dzogchen meditaation sydämeen. Tämän tiibetiläiseen Yungdrung Bön perinteeseen kuuluvan käytännöllisen dzogchen -käsikirjan on laatinut suuri tiibetiläinen mestari ja oppinut, Shardza Tashi Gyaltsen, joka saavutti sateenkaarikehon vuonna 1934. Shardza Rinpoche kirjoitti Kunzang Nyingtik-tekstin henkilökohtaisiksi harjoitusohjeiksi oppilailleen. Hän oli yksi oman aikansa tunnetuimmista Bön mestareista, jolla oli paljon oppilaita myös muista tiibetinbuddhalaisista koulukunnista. 

Heart Drops of Dharmakaya -opetukset sisältävät useita hienoja harjoituksia, jotka opastavat mielen luonnon suoraan kokemiseen. Opetuksissa on neljä osaa:

  1. Valmistelevat harjoitukset.

  2. Trekchö eli "läpi leikkaaminen" sisältää meditaatioharjoituksia, joilla saavutetaan vakaa kokemus puhtaasta ja täydellisestä, ei-käsitteellisestä mielen luonnosta. 

  3. Thögal-harjoitukset eli "ylittäminen" vahvistavat kykyämme levätä tietoisen läsnäolon kirkkaudessa, jossa kaikki ilmentymät ovat puhtaita mielen luonnon ilmentymiä.

  4. Bardo eli kuoleman välitilan harjoitukset ja phowa eli tietoisuuden siirtämisharjoitus kuoleman hetkellä.


Tällä kurssilla Khenchen Tenpa Yungdrung Rinpoche opettaa keskeiset thögal-meditaation dzogchen harjoitukset.  

 

Kurssi opetetaan englanniksi ja tulkataan suomeksi. Kurssi soveltuu kaikille dzogchen meditaatiosta kiinnostuneille, mutta parhaiten kurssista saa irti, jos on aiempaa kokemusta meditaatiosta. Voit ostaa edellisellä kurssille opetettujen trekchö-harjoitusten videotallenteet lähettämällä sähköpostia: dechenritro@gmail.com 

 

Khenchen Tenpa Yungdrung Rinpoche on syntynyt Länsi-Nepalissa Yungdrung Bön perimyslinjaan. Hän ryhtyi munkiksi 11-vuotiaana paikallisessa luostarissa, josta hän jatkoi opintojaan Menri luostarin dialektisessa korkeakoulussa Dolanjissa Intiassa. Saatuaan Geshen arvon vuonna 1994 hän jatkoi tantra ja dzogchen opintojaan Triten Norbutse luostarissa Kathmandussa opetuslinjan haltijan, H.E. Yongdzin Lopön Tenzin Namdak Rinpochen ohjauksessa. Khenchen Tenpa Yungdrung Rinpoche on toiminut Triten Norbutse luostarin apottina vuodesta 2001. Hän on Yungdrung Bön perinteen korkea-arvoinen opettaja, joka on antanut opetuksia laajasti ympäri maailmaa, Euroopassa, Etelä-Amerikassa ja Yhdysvalloissa. Hän opettaa länsimaissa pääasiassa dzogchenia, ja hän on opettajana tunnettu kirkkaudestaan, selkeydestään ja syvällisyydestään.

KIRJALLISUUS

Shardza Tashi Gyaltsenin käsikirja "Heart Drops of Dharmakaya" on tilattavissa englanniksi www.amazon.com ja useasta muusta nettikaupasta. Kirja sisältää Yongdzin Rinpochen laajan kommentaarin.

 

Joulukuussa on ilmestymässä suomeksi Shardza Tashi Gyaltsenin opetusteksti:

DHARMAKAYAN SYDÄNOPETUS - DZOGCHEN MEDITAATION YDINHARJOITUKSET.

Kirja sisältää Heart Drops of Dharmakaya -kirjan käännöksen sekä Shardza Tashi Gyaltsenin alkuperäinen opetustekstin käännöksen suomeksi. Kirjaa voi tilata ennakkoon: info@bwtzz.fi 

OPETUSAJAT

Perjantai 14.1.2022 klo 16-18

Lauantai 15.1.2022 klo 11-13

Lauantai 15.1.2022 klo 16-18

Sunnuntai 16.1.2022 klo 11-13

Sunnuntai 16.1.2022 klo 16-18

REKISTERÖITYMINEN  ZOOM-WEBINARIIN

 

 https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_neeHA3YeSRulHN6XQ7J5yw

 

Rekisteröitymisesi jälkeen ZOOM lähettää sähköpostiisi vahvistusviestin ja linkin opetukseen. 

KURSSIN HINTA

50 € maksetaan zoom-rekisteröitymisen yhteydessä PayPalilla. Jos sinulla ei ole PayPal tiliä, ota yhteyttä: dechenrito@gmail.com

niin lähetämme sinulle pankkitilin tiedot. Lähetä meille kopio maksusta, jonka jälkeen rekisteröimme sinut kurssille manuaalisesti. Huomioithan, että prosessointiin pitää varata muutama päivä.

Jos taloutesi on tiukalla, mutta haluaisit osallistua ja olet seurannut Khenchen Rinpoche  opetuksia aiemmin, ota meihin yhteyttä: dechenritro@gmail.com jotta voimme sopia muista järjestelyistä.

Kurssin tuotto lahjoitetaan Triten Norbutse luostarille.

OPETUSTEN TALLENTEET

Opetukset tallennetaan ja saat niihin linkin ja salasanan ZOOMin lähettämissä sähköposteissa. Tallenteet pyritään lataamaan verkkoon mahdollisimman pian opetusten jälkeen. 

TIEDOTUS

Parhaiten saat tietoa kurssista seuraamalla ilmoituksia Dechen Ritrön Facebook-sivulla.

 

Jaa myös kavereillesi joiden arvelet olevan kiinnostuneita kurssista.

Sydämellisesti tervetuloa!

 

Ilmoittaudu
bottom of page