Opettajat

H.H. Lungtok Dawa Dargye

Opettajat_H.H. Menrin 34. Trizin Lungtok

H.H. Lungtok Dawa Dargye

on opetuslinjan korkein hengellinen johtaja

ja Menrin luostarin 34. Trizin. 

H.E. Yongdzin Lopön Tenzin Namdak  Rinpoche

image4.jpeg

H.E. Yongdzin Lopön Tenzin Namdak  Rinpoche on opetuslinjan korkein opettaja ja Sutra, Tantra ja Dzogchen -opetusten haltija. Hän on 95-vuotias ja opettaa edelleen Geshe-tutkintoa suorittavia munkkeja Triten Norbutse luostarissa Nepalissa.

 

Lue lisää: 

https://en.wikipedia.org/wiki/Lopön_Tenzin_Namdak

Katso video: 

H.E. Yongdzin Rinpochen pitkän iän mantra

Khenchen Tenpa Yungdrung Rinpoche

lamarecadree2.jpg

Khenchen Tenpa Yungdrung Rinpoche on syntynyt Länsi-Nepalissa 1969. Hän ryhtyi yksitoista-vuotiaana munkiksi paikallisessa luostarissa, josta hän jatkoi opintojaan Menri luostarin dialektisessa koulussa Dolanjissa Intiassa. Saatuaan Geshen arvon vuonna 1994 hän jatkoi tantra ja dzogchen opintojaan Triten Norbutse luostarissa Kathmandussa Yongdzin Lopön Tenzin Namdak Rinpochen ohjauksessa.


Khenchen Tenpa Yungdrung Rinpoche on toiminut Triten Norbutse luostarin apottina vuodesta 2001.

Hän opettaa Yungdrung Bön perinteen tekstejä laajasti ympäri maailman Euroopassa, Meksikossa, Etelä-Amerikassa ja Yhdysvalloissa. Hän antaa pääasiassa dzogchen opetuksia, jotka ovat tunnettuja kirkkaudestaan, selkeydestään ja syvällisyydestään.

Khenchen Tenpa Yungdrung Rinpoche aloitti opetussarjan Dzogchen mediaatiosta (Heart Drops of Dharmakaya) Suomessa keväällä 2018.

Khenpo Gelek Jinpa

image3.jpeg

Khenpo Gelek Jinpa on syntynyt 1967  ja hänestä tuli munkki 19-vuotiaana. Hän suoritti länsimaista filosofian tohtoria vastaavan Geshe-tutkinnon H.E. Yongdzin Lopön Tenzin Namdak Rinpochen oppilaana Triten Norbutse luostarissa Nepalissa vuonna 2001. Vuodesta 2013 Khenpo Gelek Jinpa on toiminut Ranskassa sijaitsevan Shenten Dargye Ling luostarin apottina. Hän opettaa Shentenin lisäksi dzogchen meditaatiota ja Yungdrung Bön perinteen tekstejä useissa Euroopan maissa, Meksikossa, Singaporessa ja Thaimaassa.

Khenpo Gelek on opettanut säännöllisesti Suomessa vuodesta 2013. Hän on opettanut täällä mm. Tummoa, Zhang Zhung Nyen Gyüd -opetussyklin Ngöndro- eli alustavat harjoitukset sekä Gyalwa Chagtrin eli dzogchen meditaation kokemuksellisten ohjeiden viisi ensimmäistä osaa.

Kuva: Shenten Dargye Ling

Khenpo Gelek Jinpan julkaisuja englanniksi:

“The Sacred Landscape and Pilgrimage in Tibet: In Search ot the Lost Kingdom of Bön”,  2005

“Heart Essence of the Khandro”, Yongdzin Lopön Tenzin Namdak  Rinpoche ja Geshe Gelek Jinpa, 2012

”Bön in Nepal. Traces of the Great Zhang Zhung Ancestors in the Himalayas. The Light of the History of Existence”, Heritage Publishers, 2013

DOKUMENTTIELOKUVIA JA VIDEOITA

H.E. YONGDZIN RINPOCHEN PITKÄN IÄN MANTRA 

 

KUVA SHENTEN DARGYE LINGIN KESÄRETRIITILTÄ 

IMG_1319opetsivunloppuun.JPG