top of page

ZOOM: Heart Drops of Dharmakaya 3 –

Dzogchen meditaation ydinopetukset 

Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpoche on ystävällisesti lupautunut jatkamaan Dzogchen opetuksia 5.-7.6.2020 ONLINE-opetuksena

Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpoche will teach ONLINE ON  ZOOM the essential Dzogchen instructions on the practice of Treckchö according to Shardza Tashi Gyaltsen's Dzogchen practice manual

 

 

                                                          

Information in English, please scroll down 

Meillä kaikilla on täydellinen ja itsestään tietoinen mielen luonto, joka jää helposti tunnistamatta ajatusten ja tunteiden peittäessä sen kirkkauden. Dzogchen menetelmien ja opettajan suoran esittelyn avulla voimme tunnistaa mielemme todellisen ydinolemuksen, "sydänpisaran", joka avautuu ajatusten ja tunteiden verhon takaa kuin avara pilvetön taivas. Opettajan suora esittely Dzogcheniin, suureen täydellisyyteen, on Bönin korkein ja suorin tie mielen luonnon oivaltamiseen ja täydelliseen valaistumiseen.

Heart Drops of Dharmakaya, tiibetiksi Kunzang Nying-Tig, ja suomeksi Tyhjyyskehon Sydänolemus, on täydellinen ja voimakas opetusteksti, joka leikkaa suoraan Dzogchen meditaation sydämeen. Tämän ikivanhaan tiibetiläiseen Yungdrung Bön perinteeseen perustuvan käytännöllisen Dzogchen -käsikirjan on laatinut suuri tiibetiläinen mestari ja oppinut, Shardza Tashi Gyaltsen, joka saavutti sateenkaarikehon vuonna 1935. Shardza Rinpoche kirjoitti tekstin henkilökohtaisiksi harjoitusohjeiksi oppilailleen. Hän oli yksi oman aikansa tunnetuimmista Bön mestareista, joka opetti laajasti myös muiden tiibetinbuddhalaisten koulukuntien oppilaita. Hänen tekstejään käytetään monissa tiibetiläisissä luostareissa oppikirjoina.

Heart Drops of Dharmakaya -opetukset sisältävät useita hienoja harjoituksia, jotka herättävät mielen luonnon suoraan havaitsemiseen. Opetuksissa on neljä osaa:

  1. Valmistelevat harjoitukset.

  2. Trekchö eli "läpi leikkaaminen" sisältää meditaatioharjoituksia, joilla saavutetaan vakaa kokemus ei-käsitteellisestä mielen luonnosta. 

  3. Thögal-harjoitukset eli "ylittäminen" vahvistavat kykyämme levätä kirkkaassa valossa eli puhtaassa avarassa tietoisuudessa, jossa kaikki ilmentymät ovat puhtaita mielen luonnon ilmentymiä.

  4. Bardo, kuoleman välitilan harjoitukset, sekä powa eli tietoisuuden siirtämisharjoitus kuoleman hetkellä.


Tällä kurssilla Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpoche opettaa Dzogchen meditaation ydinharjoituksiin kuuluvat Trekchö -harjoitukset, joiden avulla harjoittaja saavuttaa suoran ja vakaan kokemuksen mielen luonnosta. 

 

Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpoche on syntynyt Länsi-Nepalissa, syrjäisessä Dhorpatanin kylässä Bön perimyslinjaan. Yksitoista-vuotiaana hän meni munkiksi paikalliseen luostariin, josta hän jatkoi opintojaan Menri luostarin dialektisessa koulussa Dolanjissa Intiassa. Saatuaan Geshen arvon vuonna 1994 hän jatkoi Tantra ja Dzogchen opintojaan Triten Norbutse luostarissa Kathmandussa opetuslinjan haltijan, H.E. Yongdzin Lopön Tenzin Namdak Rinpochen ohjauksessa. Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpoche on toiminut Triten Norbutse luostarin apottina vuodesta 2001. Hän on Yungdrung Bön perinteen korkea-arvoinen opettaja ja antaa opetuksia laajasti ympäri maailmaa, Euroopassa, Etelä-Amerikassa ja Yhdysvalloissa. Hän antaa pääasiassa Dzogchen opetuksia, ja on opettajana tunnettu kirkkaudestaan, selkeydestään ja syvällisyydestään.

Kurssi opetetaan englanniksi ja tulkataan suomeksi. Kurssi soveltuu kaikille Dzogchen meditaatiosta kiinnostuneille. Voit osallistua vaikka et olisi osallistunut kurssin kahteen ensimmäiseen osaan. Edellisten kurssien tallenteet ovat saatavissa osoitteesta: kauppa@ligmincha.fi

KIRJA

Shardza Tashi Gyaltsenin käsikirja "Heart Drops of Dharmakaya" on tilattavissa englanniksi Biokustannuksen kautta osoitteessa biosis@saunalahti.fi  Kirjan hinta on 25 euroa (+ postikulut). Kirjassa on Yongdzin Rinpochen laaja kommentaari tekstistä.

Artikkeli: Tiibetin perinne Bön, Ultra lehti 4/2018

 

PAIKKA: ZOOM WEBINAR 

Rekisteröityneille osallistujille lähetetään ZOOM-linkki ja salasana sähköpostilla ja ZOOM-ohjeet kaksi päivää ennen opetuksen alkua.

OPETUSAJAT

Perjantai 5.6.2020 klo 16.30-18

Lauantai 6.6.2020 klo 10.45 ja 16.30-18

Sunnuntai 7.6.2020 klo 10.45 ja 16.30-18

AAMUHARJOITUS Khenpo Gelekin ja Geshe Lhungrigin kanssa (sangchö, guruyoga, turvautuminen, bodhicitta, tsalung, meditaatio)

Lauantai 6.6.2020 klo 9:00-10:30

Sunnuntai 7.6.2020 klo 9:00-10:30

KURSSIN HINTA

40 € Normaali hinta

34 € Alennettu hinta: työttömät, eläkeläiset, opiskelijat, Ligmincha Finlandin ja Dechen Ritrön jäsenet

Jos taloutesi on tiukalla, ota yhteyttä kirjoittamalla osoitteeseen helsinki@ligmincha.fi jotta voimme sopia muista järjestelyistä.

Jos haluat liittyä Ligmincha Finlandin tai Dechen Ritrön jäseneksi, ja saada kurssialennuksen, niin voit maksaa ennen kurssi-ilmoittautumista Ligminchan verkkokaupassa jäsenmaksun 20 euroa tai tukijäsenmaksun 45 euroa tai liittymällä Dechen Ritrön jäseneksi lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen: dechenritro@gmail.com (jäsenmaksu 20 euroa). 

OHJEITA VARAUKSESTA

Käytännön järjestelyjen vuoksi kurssille pitää rekisteröityä viimeistään 3.6.2020.

1) Kurssille voi ilmoittautua sähköpostilla: dechenritro@gmail.com  

Sähköposti-ilmoittautuminen on sitova. Voit maksaa kurssimaksun Dechen Ritrön pankkitilille (saat tilinumeron vahvistuskirjeessä).

 

2) Kurssipaikan voi varata ja maksaa myös Ligmincha Finlandin verkkokaupassa oheisella linkillä:

https://holvi.com/shop/ligmincha-fi/product/5cc3c5598dedf54f920dddad72852a86/

​Ligmincha Finlandin verkkokaupassa voit maksaa verkkopankissasi tai luottokortilla. Teknisissä ongelmissa kirjoita support@ligmincha.fi

 

TIEDOTUS

Parhaiten saat kurssia koskevia ilmoituksia tykkäämällä tapahtumasta Ligmincha Finlandin ja Dechen Ritrön Facebook-sivuilla

 

Jaa myös kavereillesi joiden arvelet hyötyvän kurssista.

Sydämellisesti tervetuloa!

 

IN ENGLISH:

HEART DROPS OF DHARMAKAYA  3 –  The Essential Instructions on the Dzogchen Practice

 

Heart Drops of Dharmakaya, Kunzang Nying-Tig, written by Shardza Tashi Gyaltsen is a complete Dzogchen manual from the ancient Yungdrung Bön tradition. It is a powerful and practical instructional text, which cuts to the heart of the Dzogchen practice including preliminary practices, the practice of trekchö, the practice of thögal and bardo, and phowa practices.  The Heart Drops of Dharmakaya practice manual was composed by Shardza Tashi Gyaltsen, a great Tibetan scholar and Dzogchen master  who achieved the rainbow body in 1935. Shardza Rinpoche was one of the most influential Bön teachers of his time, who gave teachings to students of other schools of Tibetan buddhism as well. His works are used as textbooks in many Tibetan monasteries.

During this course Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpoche will teach the essential Dzogchen instructions on Treckchö practices.The teaching will be in English and translated into Finnish.  This course is open to everyone interested in Dzogchen meditation.

Ven. Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpoche has been the abbot of Triten Norbutse monastery since 2001. He teaches widely in Europe, South-America and the USA. His teaching style is renowned for its great clarity and depth. 

TEACHING SCHEDULE: Time Zone Helsinki

Friday, June 5, 16:30-18:00 EEST (UTC+3)

Saturday, June 6, 10:45-12:15 and 16:30-18:00 Time Zone EEST (UTC+3)

Sunday, June 7, 10:45-12:15 and 16:30-18:00 Time Zone EEST (UTC+3)

MORNING PRACTICE WITH KHENPO GELEK AND GESHE LHUNGRIG: Time Zone Helsinki

June 6, 9:00-10:30 EEST (UTC+3)

June 7, 9:00-10:30 EEST (UTC+3)

ONLINE WEBINAR ON ZOOM

Once registered, you will receive a confirmation email with the ZOOM link and password to access the teaching two days before the teaching starts.

COURSE FEE

40 € Normal fee

34 € Discount for unemployed, pensioners, students, registered members of Ligmincha Finland and Dechen Ritrö 

INSTRUCTIONS FOR REGISTERING

Please register by June 3, 2020, so there is enough time to process the registrations.

 

1) You can register by writing an email: dechenritro@gmail.com

     You will receive the bank account information in a confirmation letter.

 

2) You can register also through Ligmincha Finland's link and pay with credit card: 

    https://holvi.com/shop/ligmincha-fi/product/5cc3c5598dedf54f920dddad72852a86/2)

 

Warmly welcome!

Dechen Ritrö and Ligmincha Finland

bottom of page